Pirkanmaan Nakertajat ryNäyttelyilmoittautuminen

ILMOITTAUTUMINEN

Eläimen voit ilmoittaa kirjoittamalla sähköpostin viestiosaan seuraavat tiedot:
Eläimen laji
Eläimen sukupuoli
Nimi, ikä näyttelypäivänä, rotu ja väri
Omistaja

Esimerkki oikeaoppisesta ilmoittautumisesta:
Marsu
Naaras
MalliMarsuMussukka, 15kk, risteytys black/white
Om Elli Esimerkki

Mikäli et ole varma eläimen väristä, voit laittaa sen perään kysymysmerkin, jolloin tuomari korjaa värin, mikäli se on virheellisesti merkitty. Voit myös esim. näyttelyaamuna kysyä muilta saman lajin harrastajilta/kasvattajilta, mikä eläimesi virallisen värimääritelmän mukainen väri voisi olla. Rotu ja väri eivät kuitenkaan ole pakollisia tietoja, joten niistä ei kannata huolestua. Tärkeimpiä tietoja ovat laji (että ilmoittautumisten vastaanottaja tietää onko kyseessä kani, marsu vai kenties gerbiili), sukupuoli, ikä ja nimi. Jos eläimellä on virallinen kasvattajan antamana nimi, käytäthän ilmoittauessasi sitä etkä eläimen kotikäytössä olevaa lempinimeä.

Ulkomuotoluokkaan ilmoittautuessa kirjoitetaan lisäksi vielä ne tiedot, jotka eläimen oma lajiyhdistys ulkomuotoluokkaan vaatii (esim. rekisterinumero, kasvattaja, eläimen vanhemmat).

Joissakin näyttelyissä on myös jälki-ilmoittautumismahdollisuus korotetulla hinnalla näyttelyaamuina, mutta aina näin ei ole. Viimeisen ilmoittautumispäivän näyttelyyn löydät näyttelykutsusta. Siitä näet myös mm. kenelle ilmoittautumiset lähetetään sekä ilmoittautumishinnat ja käytettävän tili- ja viitenumeron. Veteraani-ikäiset kanit ja jyrsijät pääsevät PiNan näyttelyihin halvemmalla ilmoittautumishinnalla, jonka myös näet kutsusta.

Ilmoittautumiset ovat sitovia eikä näyttelyilmoittaumismaksuja palauteta ellei näytteilleasettajalla ole esittää lääkärin tai eläinkäärin todistusta näytteilleasettajan tai ilmoitetun eläimen sairaudesta tai tapaturmasta.

Kuitti maksusta lähetetään näyttelyilmoittautumisten yhteydessä. Mikäli kuittia ei ole toimitettu ilmoittautumismääräaikaan mennessä, on eläimestä maksettava 10 euron ilmoittautumismaksu näyttelyaamuna käteisellä näyttelyn infopisteeseen riippumatta siitä, onko ilmoittautumismaksu maksettu ennakkoon. Väärinkäytösten ehkäisemiseksi ennakkoilmoittautumisten kuitteja ei oteta vastaan näyttelypäivänä infossa.

Veteraaniluokkien ikärajat. Huomaa, että eläimen ikää ei tässä pyöristetä, ts. 71,5 kk ikäinen kani ei pääse veteraaniluokkaan.

Laji Minimi-ikä veteraaniluokkaan
kanit 72 kk (6 vuotta)
marsut 36 kk (3 vuotta)
gerbiilit 30 kk (2 vuotta 6 kk)
rotat 20 kk (1 vuosi 8 kk)
hiiret 12 kk (1 vuosi)
chinchillat 84 kk (7 vuotta)
kääpiöhamsterit 18.00– kk ikäiset (1 vuosi 6 kk) kiinankääpiöhamsterit ja 15.00– kk ikäiset, muun lajiset hamsterit (1 vuosi 3 kk)
syyrialaiset hamsterit 15 kk (1 vuosi 3 kk)

Jos omistajan tietoja ei saa julkaista näytteilleasettajaluettelossa, ole hyvä ja ilmoita asiasta ilmoittautumisen yhteydessä.

Eläimen rekisterinumeron näet yleensä sen sukutaulusta. Jos olet ostanut eläimen kasvattajalta, se luultavammin on laitettu kyseisen lajin rekisteriin ja saanut tämän numeron. Aina näin ei kuitenkaan ole – joillakin lajeilla rekisteröinti on mahdollista vasta, kun eläin on saavuttanut tietyn näyttelymenestyksen. Pet-luokkaan rekisterinumero ei ole välttämätön, mutta ulkomuotoluokkaan se yleensä vaaditaan. Lisätietoa rekisteröinnistä löydät eläimesi lajiyhdistyksen kotisivuilta.


PiNan näyttelyissä käytetään lajiyhdistysten arvostelukaavakkeita ja -perusteita.

Maksukuitin lähettäminen sähköpostitse

Kun olet maksanut ilmoittautumismaksusi verkkopankissa, klikkaa auki kuittisivu (yleensä siihen on linkki ”tulosta kuittikopio”, mutta me emme halua nyt printata mitään). Kun kuittisivu on auennut selaimeen, paina pohjaan Alt-näppäin, ja paina näppäintä Print Screen (joissain näppäimistöissä siinä voi lukea esim. PrScr, mutta joka tapauksessa se löytyy yleensä näppäimistön oikean yläkulman suunnalta). Näin tehtyäsi on tietokoneen leikepöydälle ilmestynyt kuva aktiivisesta ikkunasta, joka olikin juuri tuo kuittisivu (olettaen, ettet klikannut jotain muuta ikkunaa ennen kuin painoit mainittuja näppäimiä). Tätä toimintoa sanotaan kuvankaappaukseksi.

Printscreen-näppäin näkyy pause-näppäimen vieressä.

Leikepöydältä voit liittää (yleensä onnistuu painamalla Ctrl ja V) tuon kuvan johonkin ohjelmaan, jolla sen voi tallentaa, kuten esimerkiksi Microsoft Word tai jokaisen Windows-koneen apuohjelmavalikosta löytyvä Paint. Kun kuitin kuva näkyy ohjelmassa sellaisena kuin pitää, tallenna se ja laita ilmoittautumissähköpostin liitteeksi. Valmis!

Mikäli osaat ja sinulla on sopiva ohjelma käytössäsi, voit toki myös tallentaa kuittisivun web-selaimesta suoraan pdf-tiedostoksi ja liittää sen sähköpostiisi. Macintosh-tietokoneiden käyttäjille tiedoksi, että mikäli näppäimistöstä ei kerta kaikkiaan löydy Print Screen -nappulaa, käytä jotakin kuvankaappaukseen tehtyä ohjelmaa – ne ovat myös usein paljon monipuolisempia kuin näppäinpainallus. Macintosheissa tulee mukana Kaappari-ohjelma (Grab), ja vastaavia sovelluksia löytyy myös esim. Dashboard-ohjelmina.

Viimeisin päivitys: 24.10.2017 21:19

Etsi sivustolta


Warning: mysql_query(): Access denied for user ''@'178.251.153.39' (using password: NO) in /home/pina/public/html/wordpress/wp-content/themes/nakertaja/tapahtuu.php on line 19

Warning: mysql_query(): A link to the server could not be established in /home/pina/public/html/wordpress/wp-content/themes/nakertaja/tapahtuu.php on line 19

Warning: mysql_query(): Access denied for user ''@'178.251.153.39' (using password: NO) in /home/pina/public/html/wordpress/wp-content/themes/nakertaja/paivitykset.php on line 17

Warning: mysql_query(): A link to the server could not be established in /home/pina/public/html/wordpress/wp-content/themes/nakertaja/paivitykset.php on line 17

Ylläpito

© Pirkanmaan Nakertajat ry 2018
hallitus at pirkanmaannakertajat.net